Laminaat leggen, toen en nu

 

 

Afgelopen week had ik telefonisch contact met een klant, waar ik ruim 15 jaar geleden, een van mijn eerste eigen merkvloeren aan had verkocht. Het laminaat leggen was ook door onze legservice uitgevoerd. Het verzoek van de klant was om te komen kijken naar zijn laminaatvloer. Dit in verband met de waterschade aan het laminaat in de cv-ruimte. De waterschade aan het laminaat was ontstaan door een lekkende kraan. Dezelfde avond ben ik naar de klant gereden, in Den Haag, om de schade aan de laminaatvloer op te nemen. De klant wilde weten of het mogelijk was de beschadigde laminaatplanken te vervangen. Tevens voegde de meneer eraan toe:  “de gehele vloer opnieuw leggen is zonde, de huidige laminaatvloer ziet er nog als nieuw uit.” En inderdaad, het overige gedeelte van de gelegde laminaatvloer in de woning, was nog in een prima conditie. Dit dankzij de goede kwaliteit van de vloer. Ook omdat de laminaatvloer was gelegd volgens de voorschriften. Op de manier zoals je een laminaatvloer behoort te leggen.

Het leuke was, dat de klant na 15 jaar de factuur nog kon aantonen. (Zie foto) In die tijd maakte ik na afloop nog een handgeschreven factuur.De handgeschreven facturen zijn verleden tijd. Wat wel hetzelfde is gebleven zijn onze hoogwaardige merkvloeren en laminaat legservice. Oze pakketteurs hebben inmiddels meer dan twintig jaar ervaring in laminaat leggen.
Een goede merkvloer is niet heel veel duurder dan een vloer van de bouwmarkt. En zoals hier boven beschreven, blijft een merkvloer velen jaren er nog perfect uitzien.

Laminaat leggen, legservice

In het jaar 2000 startte ik mijn bedrijf ‘Auwersvloeren’. Wij legden toen uitsluitend laminaat in opdracht van: Gamma, Praxis, Ikea en Laminaat&Parket. Daarnaast legden we ook laminaat in opdracht voor consumenten en vele aannemers.
Laminaat leggen ziet er eenvoudig uit, maar een laminaatvloer perfect leggen is een kunst. Rechte stukken laminaat leggen, zoals in een woonkamer, dat kunnen de meeste consumenten wel. Maar eenmaal aangekomen bij hoeken, kozijnen en muren etcetera, wordt het een stuk lastiger. Daarbij zijn de meeste consumenten, het zware werk van laminaat leggen niet gewend. En zijn met het laminaat leggen, langer bezig, dan ze hadden verwacht.

Laminaat leggen, kwaliteit

Wij doen ons werk met passie en leggen elke laminaatplank er met liefde in. Een laminaatlegger, die zijn vak van laminaat leggen verstaat en elke uitdaging aangaat, mag zichzelf Parketteur noemen. Vanaf het prille begin van onze laminaat legservice, was onze werkwijze: ‘we leggen de laminaatvloer alsof we de vloer voor ons zelf zouden leggen!’ Ruim vier jaar, hebben mijn leggers, mij horen klagen over de tegenvallende kwaliteiten over de vloeren, afkomstig van outlet stores en de bouwmarkt. De consument betaalt een aanzienlijk geldbedrag voor een vloer. Dan mogen ze er ook iets verwachten.

Op een dag zei mijn partner: “Hans als je elke dag zeurt over de kwaliteit van het laminaat en PVC, van dit soort bedrijven”, hij vervolgde “ga ik zelf eigen merkvloeren verkopen. En kies ik voor een merk dat eenvoudig is te leggen.” Daarmee bedoelde mijn collega, dat de meeste vloeren afkomstig zijn van bedrijven zoals bouwmarkten en outlet stores die moeizaam in elkaar klikken, snel beschadigen en eerder opbollen door temperatuur invloeden. Mijn collega had gelijk, niet zeuren maar handelen. Zo gezegd, zo gedaan. Een week later had ik diverse afspraken staan bij verschillende leveranciers van de beste A-merkvloeren. Maar dat viel tegen. Veel van de merklaminaat dealers wilde toen niets met de kleine middenstander te maken hebben. Op 1 leverancier na, dat was Quick Step. De vertegenwoordiger zei letterlijk tegen mij:  “jij mag het bij ons proberen.” Sinds die tijd ben ik onafscheidelijk geweest, van de Quickstep groothandel. Vanaf dat moment legden wij laminaat van zowel de merkvloeren als van de bouwmarkt.

Laminaat leggen, merk laminaat

Nu velen jaren later verkopen wij de vier beste A-merkvloeren. Het zijn duurzame, kras en waterbestendige vloeren waar de consument jarenlang profijt van heeft. Het prijsverschil van een merkvloer ten opzichte van een vloer van de bouwmarkt is gering. Ik nodig u als consument uit, om de diverse merkvloeren te bekijken in onze showroom. Dan kunt u gelijk waarnemen, waar wij als

Auwers vloeren voor staan. Laminaat leggen is ons vak!

Onze pakket laminaat aanbiedingen (klik)