WATERBESTENDIG LAMINAAT QUICK STEP IMPRESSIVE €19,95 pm2 | OOK INCLUSIEF LEGGEN

WATERBESTENDIG LAMINAAT QUICK STEP IMPRESSIVE €19,95 pm2 | OOK INCLUSIEF LEGGEN

Waterbestendige laminaatvloeren met een uitzonderlijk natuurlijke look-and-feel.

Compleet geleverd en gelegd € 34,95 pm2
(Laminaat, ondervloer, plinten en de leg-service)

Losse verkoop, Quick Step Impressive laminaat € 19,95 pm2
1.835 m2 per pak € 36,65

25 jaar Quick Step garantie 2 jaar leggarantie

Informatie: 0614142413

De 20 laminaatvloeren uit de Impressive collectie van Quick-Step hebben een uitzonderlijk natuurlijke look en feel, mede dankzij de houtnerven die in de voegen van de planken weerspiegeld worden.
Daarbij zijn de 8 millimeter dikke planken voorzien van de unieke Hydro Seal coating, wat ze uitstekend bestand maakt tegen vocht.
De Quick-Step Impressive laminaat vloeren (bij de Praxis bekend onder de naam Quick-Step Aquanto)

 

EXTRA INFORMATIE
INHOUD 1.835 m2
PANELEN PER DOOS 7
DIKTE 8 mm
LENGTE 138 cm
BREEDTE 19 cm
GLANSNIVEAU Mat
GEBRUIKSKLASSE 32
AANTAL GROEVEN 4
KLIKPROFIEL Uniclic
PLAATSINGSWIJZE Zwevend
GESCHIKT VOOR VLOERVERWARMING Ja
GARANTIE 25 jaar
EXTRA WATERBESTENDIG Ja

Quick-Step Impressive is verkozen tot de beste laminaat serie van 2020

De Quick-Step Impressive serie is namelijk op verschillende punten onderscheidend t.o.v. iedere andere laminaat vloer. De belangrijkste punten zijn wel de waterafstotende coating, unieke V-groef, HDF plaat met Scratch Guard en de prachtige structuren en designs. Al deze punten worden hieronder puntsgewijs toegelicht.
De Quick-Step Impressive serie is namelijk op verschillende punten onderscheidend t.o.v. iedere andere laminaat vloer. De belangrijkste punten zijn wel de waterafstotende coating, unieke V-groef, HDF plaat met Scratch Guard en de prachtige structuren en designs. Al deze punten worden hieronder puntsgewijs toegelicht.

 

Een waterbestendige laminaatvloer

Waarom PVC planken wel waterafstotend zijn en dus zeer geschikt maakt voor vochtige ruimtes komt omdat de plank rondom (incl. de V-groeven) gemaakt zijn van kunststof. Hierdoor kan het vocht niet in de plank gaan trekken. Laminaat heeft alleen op de toplaag een kunststoflaag wat vocht tegen kan houden. Juist de V-groef maakt een laminaat vloer kwetsbaar voor vocht. Hier kan vocht gemakkelijk indringen en de vloer aantasten waardoor deze zal gaan uitzetten. De Quick-Step Impressive serie heeft een waterafstotende HydroSeal coating op de voegen van elke plank. Water blijft gewoon op deze unieke coating liggen en vormt druppels die zo kunnen worden opgeveegd. Dit maakt deze laminaatvloer geschikt voor vochtige ruimtes en is dus waterafstotend.

Unieke V-groef voorzien van Uniclic-klikstysteem

Normaal gesproken wordt de V-groef op elke plank afzonderlijk gezaagd. Vervolgens wordt deze groef in een matte kleur gespoten wat bij het design past van de desbetreffende plank. Wat de V-groef van de Quick-Step Impressive serie uniek maakt is dat de V-groef niet wordt gezaagd maar op een speciale manier wordt gestanst. Hierdoor blijft het design en de toplaag aan de bovenkant van de V-groef. Zo loopt het design met het structuur prachtig over van de ene plank naar de andere plank in tegenstelling tot ander laminaat vloeren waar op de V-groef een matte kleur te zien is zonder structuur. Zie ook het voorbeeld hiernaast, de bovenste is een Impressive vloer, daar onder een standaard laminaat vloer. Daarnaast is de V-groef antistatisch, hierdoor zal er geen stof of vuil in de voegen gaan zitten. Dit voor een behoud van de vloer, een betere uitstraling en bovenal een gemak met schoonmaken. Naast het feit dat het design doorloopt maakt het stansen de V-groef ook sterker omdat het hout in de V-groef blijft en niet wordt afgezaagd. Hierdoor zit er nog meer hout verwerkt per m2 plank.

Prachtige structuren en designs

Impressive serie bestaat uit 16 unieke eigentijdse designs met prachtige structuren. De structuren verschillen per kleur van natuurlijk naar heel intens. De lichtere kleuren hebben de uitstraling van een geborstelde behandeling terwijl er bij de ‘beige eik’ en de ‘eik grijs’ unieke zaagsneden over de plank lopen. Door de unieke V-groef zijn alle planken voorzien van een authentieke vergelijkbare voeg, allen met een eigen design en structuur. De toplaag wordt met een speciale structuurwals voorzien van een unieke reliëf laag. Hierdoor zijn de houtstructuren echt te voelen en geeft het geheel een nog natuurlijkere look.

Harde HDF plaat met Scratch Guard

De Quick-Step Impressive is een harde HDF plaat van meer dan 7,6kg per m2. Omdat Quick-Step in staat is om nog meer hout in een m2 te persen dan een andere laminaat producten is de Impressive serie de sterkste laminaat vloer die op dit moment verkrijgbaar is. Hierdoor heeft de plank nog minder kans op evt. werking en slijtage. Daarnaast heeft bijvoorbeeld ook vocht minder beschikbare ruimte dan een plank waar minder hout in is geperst. Naast deze zeer sterke plank is de toplaag van de Impressive serie ook nog eens afgewerkt met een ultrabeschermende Scratch Guard laag die de vloer uitermate krasbestendig maakt. Dankzij deze gepatenteerde sterke toplaag is de Impressive serie tot 10 keer beter bestand tegen microkrassen dan andere laminaat vloeren.

Verschil Quick-Step Impressive en Quick-Step Impressive Ultra

De Impressive serie en de Impressive Ultra serie hebben beide de zelfde kleuren en afmetingen. De planken zijn namelijk 138cm lang*19cm breed en er zijn in totaal 16 verschillende kleuren verkrijgbaar. Het verschil is dat de Impressive serie in totaal 8mm dik is met een gebruikersklasse van 32 en de Impressive Ultra serie 12mm dik is en een gebruikersklasse van 33 heeft. Omdat de Impressive Ultra 4mm dikker is zal deze een langere levensduur hebben en nog stabieler liggen dan de 8mm dikke vloer. Wel kunnen beide vloeren worden toegepast in projectmatig gebruik. Bepalend is het toepassingsgebied, de doelgroep en de mate van gebruik. Voor particulier gebruik hebben beide series 25 jaar garantie bij projectmatig gebruik heeft de Impressive Ultra serie 10 jaar garantie en de Impressive serie 5 jaar garantie

Beige eik met zaagsnedes LHD IM1857
Den natuur LHD IM1860
Den natuur LHD IM1860
Klassieke Patina Eik Licht IM3559
Eik grijs met zaagsnede LHD IM1858
Eik natuurvernist LHD IM3106
Klassieke eik bruin LHD IM184
Gebrande planken LHD IM1862
Geschraapte eik grijsbruin LHD IM1850
Gezandstraalde eik natuur LHD IM1853
Zachte Eik Licht Bruin IM3557
Zachte Eik Grijs IM3558
Klassieke Patina Eik Grijs IM3560
Eik witvernist LHD IM3105
Witte planken LHD IM1859

Offerte opvragen →

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *